انتقال 1 ترابایت در ثانیه با فناوری 6G

انتقال 1 ترابایت در ثانیه با فناوری 6G

چین آزمایش روی فناوری 6G را آغاز کرده و به رکورد درخوردتوجه یک ترابایت انتقال داده فقط در یک ثانیه دست یافته است. محققان این رکورد را با استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بسیار بالا موسوم به «امواج میلی‌متری گردابی» به‌دست آورده‌اند.

سیستم بی‌سیم آزمایشی در ترکیب مورد‌استفاده برای بازی‌های المپیک زمستانی پکن راه‌اندازی شد که می‌تواند به‌طور هم‌زمان بیش از ۱۰ هزار منبع زنده تصویری را باکیفیت چشمگیر پخش کند. پروفسور ژانگ چائو اعلام کرد که امواج میلی‌متری گردابی شباهت زیادی به امواج رادیویی ۱۰۰ سال گذشته ندارد.

پروفسور چائو در‌ادامه توضیحاتش گفت که امواج میلی‌متری گردابی بُعد جدیدی به انتقال بی‌سیم اضافه می‌کند و این یعنی چین در تحقیقات مرتبط با فناوری‌های اصلی بالقوه برای 6G در جهان پیشرو است. فناوری کنونی از امواج الکترومغناطیسی دوبعدی استفاده می‌کند که برای نمایش اطلاعات به‌سمت بالا و پایین حرکت می‌کنند. امواج میلی‌متری گرابی سه‌بُعد دارند که با حرکت چرخشی یک گردباد مقایسه می‌شوند.

این حرکت چرخشی می‌تواند حاوی اطلاعات اضافه‌ای باشد که پهنای باند ارتباطات را افزایش می‌دهد. تیمی که در چین روی این تحقیق کار می‌کند، فرستنده‌ای منحصر‌به‌فرد ایجاد کرده است که امواج اجازه می‌دهد در سه‌ حالت مختلف بچرخند تا داده‌های اضافه را حمل کنند. این تیم هم‌زمان دستگاه گیرنده‌ی ویژه‌ای ساخته‌ است که می‌تواند حجم زیادی از داده‌ها را در یک ثانیه رمزگشایی کند.

مهیج‌ترین ویژگی این فناوری سرعت نیست؛ بلکه معرفی یک بُعد فیزیکی جدیدی است که می‌تواند به ایجاد دنیایی کاملاً جدید با ظرفیت‌های تقریباً نامحدود منجر شود.

چین ۴۰ درصد از پتنت‌های 6G جهان را دراختیار دارد. راه‌اندازی تجاری 6G احتمالاً تا سال ۲۰۳۰ در چین آغاز خواهد شد. ایالات متحده در تلاش برای مقابله با این موضوع است و آوریل گذشته اعلام کرد با همکاری ژاپن ۴٫۵ میلیارد دلار برای کار روی فناوری 6G سرمایه‌گذاری کرده است. بااین‌حال، مطالعه‌ای که سپتامبر گذشته نیکی و مؤسسه‌ی خلاق سایبری مستقر در توکیو انجام دادند، نشان داد که چین مالک بیش از ۴۰ درصد از پتنت‌های 6G جهان است. ایالات متحده با ۳۵ درصد و پس‌از‌آن ژاپن با ۱۰ درصد در جایگاه دوم و سوم این فهرست قرار دارند. سهم اروپا و کره‌جنوبی نیز از پتنت‌های 6G به‌ترتیب ۹ و ۴ درصد است. درحال‌حاضر، دولت چین و بخش مخابرات این کشور روی 5G تمرکز خواهند کرد؛ زیرا هزینه‌های فناوری موج‌های میلی‌متری با باند بالا به‌شدت کاهش یافته است. بااین‌حال، هیچ کشوری نمی‌خواهد چشمانش را از 6G بردارد؛ فناوری جذابی که انتظار می‌رود سرعت ترابیت، یعنی ۱۰۰ برابر ظرفیت 5G را ارائه دهد و می‌توان از آن برای برقراری ارتباط از زیر آب به فضا بهره برد.

منبع

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *