هوش مصنوعی و اختراع

آیا هوش مصنوعی می‌تواند یک مخترع شود؟

بله. در حال حاضر هیچ ابزار ساخت بشر به غیر از هوش مصنوعی پتانسیل تبدیل شدن به یک مخترع را ندارد. هوش مصنوعی می‌تواند آهنگ بسازد، تصاویر خلاقانه خلق کند و کاملا با ادبیات انسانی صحبت کند و درک عمیقی از گفتگوی انسانی داشته باشد. توانایی بعدی احتمالا هوش مصنوعی مخترع باشد.

در ابتدا باید مشخص شود که فعل اختراع کردن چیست و این عمل چگونه انجام می‌شود. هنوز به صورت کامل کسی نتوانسته است پاسخی گسسته برای خلاقیت ارائه دهد که بتوان این عمل را در قالب ریاضیات توضیح داد ولی احتمالا خود هوش مصنوعی بهترین ابزار برای توضیح خلاقیت و اختراع است. برخی مفاهیم فقط یک اسم هستند و صرفا همین نام گذاری می‌تواند منجر به گمراهی و عدم درک یک واقعیت شود؛ اما هوش مصنوعی به خوبی می‌تواند این موارد را تشریح کند و واقعیت را برای ما آشکار کند. هوش مصنوعی حجم عظیمی از داده‌ها را دریافت کرده و مطابق آن یک مدل ریاضی ارائه می‌کند؛ مدلی که به نوعی یک دسته بندی حساب شده و کاملا قابل درک و تجزیه و تحلیل است.

هوش مصنوعی بر اساس عملکرد هوش انسانی ساخته شده است ولی تفاوت عمده آن با هوش انسان این است که قابل رشد می‌باشد. انسان هوش محدودی دارد ولی هوش مصنوعی می‌تواند با افزودن سخت افزارهای مشخص و انرژی بیشتر داده‌ها بیشتری را دریافت و تجزیه و تحلیل کند و همین موضوع باعث برتری بلامنازع هوش مصنوعی نسبت به هوش انسانی است. هوش مصنوعی احساس و غریزه ندارد و می‌تواند به صورت خاص و انحصاری متمرکز روی یک عمل خاص شود. با ساخت هوش مصنوعی مخترع می‌توان انتظار داشت در کسری از ثانیه به اندازه چندین برابر اختراعاتی که تا به حال بشر انجام داده است هوش مصنوعی طرح ارائه کند.

در مرحله اول لازم است نمونه‌هایی از اختراعات به هوش مصنوعی داده شود تا بتواند درک کند ماهیت خلق کردن چیست و هدف از این کار چیست و الگوهای مربوط به آن را استخراج کند؛ در مرحله بعدی هوش مصنوعی می‌تواند با توجه به داده‌ها موقعیت‌هایی که نیاز به خلق و برطرف کردن یک مشکل را دارد شناسایی کند و برای آن راه حلی ارائه دهد. به نظر تمام ابزارهای لازم برای ساخت این هوش مصنوعی موجود هستند و فقط لازم است گروهی متخصص تمام توان خود را روی این موضوع گذاشته و این ابزار را ایجاد کنند. کسی چه می‌داند؛ شاید یک فرد جسور و بلندپرواز مانند ایلان ماسک دست به چنین کاری بزند.

در حال حاضر سبک و سیاق اختراعات مانند دوران طلایی قبل از قرن بیستم نیست؛ دورانی که دانشمندان بزرگی مانند تسلا، انیشیتن و بزرگ‌ترین افراد تاریخ ساز دست به خلق آثاری زده‌اند که برای همیشه زندگی و دیدگاه بشر را تغییر داده است. ولی احتمالا هوش مصنوعی بتواند ما را به دوران اوج برگرداند. البته این که هوش مصنوعی بتواند این کار را انجام دهد و این که بشر آمادگی پذیرش این تغییرات را داشته باشد دو مسئله کاملا متفاوتی هستند و اگر امکان تطبیق با تغییرات نباشد، استفاده از چنین ابزاری تاثیر معکوس در کیفیت زندگی بشر خواهد داشت.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *