انرژی نامحدود
دسترسی به انرژی نامحدود برای ساکنان کره زمین از زمان انقلاب صنعتی تبدیل به یک رویا شده است؛ رویایی که میتواند عطش نامحدود صنایع به انرژی را برطرف کند. امروزه بخش بزرگی از انرژی از سوزاندن سوختهای فسیلی و شکافت هستهای به دست میآید؛ منابع سوختهای فسیلی محدود است و استخراج و سوزاندن این سوختها آثار زیست محیطی دارند. همچنین شکافت هستهای مخاطرات زیادی داشته و هزینه زیادی دارد. در حال حاضر تمام دنیا به انرژی حاصل از همجوشی هستهای چشم دوختهاند؛ دستگاهی که با کوبیدن دو اتم به یکدیگر مقادیر بسیار زیادی انرژی بدون آلودگی تولید میکند. اولین تلاشها برای استخراج انرژی حاصل از شکافت هستهای از سال 1940 شروع شد و سپس دانشمندان موفق شدن راکتور هستهای درست کرده و از آن انرژی استخراج کنند. بلافاصله کشورهای زیادی با ساخت این راکتورها بخش قابل توجهی از انرژی خود را از این طریق تامین کردند. زمان زیادی از ساخت و به نتیجه رسیدن تاسیسات شکافت هستهای میگذرد ولی علیرغم پیشرفت خیره کننده بشر در زمینههای علمی مختلف در چند دهه اخیر، اقدامات کمی در زمینه استخراج انرژی حاصل از همجوشی هستهای صورت گرفته است. همجوشی هستهای پیچیدگی بیشتری نسبت به شکافت هستهای دارد ولی بسیاری از دانشمندان این حوزه اعتقاد به تئوری توطئه دارند و عقیده دارند عدم سرمایه گذاری دولتها و سرمایه داران، ساخت و به نتیجه رسیدن این دستگاه را به تعویق انداخته است. به هر حال نباید از این مسئله غافل شویم که صنعت نفت صنعتی است پر سود و تاثیرگذار که روابط و بروکراسیهای پیچیدهای در جهان حول آن به وجود آمده است و قدرت و ثروت پایدار و زیادی به برخی از افراد و گروهها داده است، جنگها و فریبهای زیادی را رقم زده است و به نوعی کشورهای توسعه یافته، انقلاب صنعتی را که باعث شده است با اختلاف از سایر کشورها جلوتر باشند مدیون کشف این ماده سحر آمیز هستند. به هر حال فارغ از این که آیا این نظریات توطئه آمیز هستند یا خیر، نمیتوان وجود دستهای پشت پرده را در تکامل و به نتیجه رسیدن انرژی نامحدود و رایگان نادیده گرفت.
تسلا و انرژی نا محدود
نیکلا تسلا به عنوان یکی از برجستهترین دانشمندان عصر خود اعتقاد داشت انرژی بی پایان در سراسر کهکشان وجود دارد و قابل تبدیل و استفاده به انرژی الکتریکی برای ساکنان کره زمین است و او در صورت داشتن سرمایه کافی توان انجام این کار را دارد. او اختراعات خارق العادهای داشته است و کارهایی انجام داده است که بسیار از زمان خود جلوتر بوده است و بسیاری از مردم عادی که توانایی درک دستاوردهای او را نداشتهاند برخی از کارهای او را با ارتباط با شیطان و … توجیه میکردند و یا بسیاری از سرمایه داران زمان او هر کاری در جهت سرکوب او میکردند که مرگ او در شرایط فقر و تنهایی و وخامت حال او از نظر فکری در سالهای آخر عمر گواه این موضوع است. برخی روایات حاکی از آن است که نیکلا تسلا موفق شده بود انرژی الکتریکی را به صورت بی سیم تا 50 کیلومتر منتقل کند و در آن زمان این کار دستاورد بسیار بزرگی بوده است. بزرگترین اقدام عملی نیکلا تسلا جذب سرمایه 150 هزار دلاری و ساخت برج تسلا (برج واردنکلیف) در سال 1904 است که ریشه این سازه فلزی 90 متر در داخل زمین قرار داشت. تسلا این برج را به منظور تولید و انتقال برق رایگان ایجاد کرده بود.
در سال 1891، نیکولا تسلا سخنرانی برای اعضای موسسه مهندسان برق ایالات متحده در شهر نیویورک انجام داد. در این سخنرانی او نمایشی عجیب را نشان داد. در هر دست او یک حباب گازی قرار داشت که نسخه اولیه لامپ فلورسنتهای مدرن امروزی محسوب میشود. حبابها به هیچ سیمی متصل نبودند، با این وجود در طول سخنرانی روشن بودند. تسلا به حضار متعجب توضیح داد که برق از طریق ورقههایی فلزی منتقل میشود که در صحنه قرار دارند. اما این انتقال از طریق هوا صورت میگرفت. او نحوه انتقال بیسیم را نیز برای فواصلی طولانیتر توضیح داد. همچون اغلب سخنرانیها، مخاطبان تسلا کاملا مجذوب و البته گیج شده بودند.
پیشتر از این بلندپروازی، تسلا توانسته بود با ارائه طرح جریان متناوبش به شهرت دست یابد. او با استفاده از این طرحش توانسته بود دنیا را متحول کند؛ طرحی که اعلان جنگ او به توماس ادیسون، بیزینس منِ مخترع بود. اما طرح انتقال بیسیم جریان الکتریسیته بهراستی رویایی فراتر از تصور بود.
تسلا به آزمایشگاهش در کلرادو اسپرینگ بازگشت تا آزمایشهایش را برای عملی کردن انتقال بیسیم انرژی ادامه دهد. او آزمایشهایش را با این هدف ادامه داد که اولین رعد و برق که تا آن روز توسط انسان ساخته نشده بود را ایجاد کند. برای این منظور تسلا یک کره مسی را در ارتفاع 43 متری در سقف آزمایشگاه خود، بالای یک دکل قرار داد. سیمکشی قابل توجه در برج از طریق یک سیم پیچ تسلا با ولتاژ بسیار بالا به آزمایشگاه متصل میشد. در شبِ آزمایش، آسمان با وصل شدن برق، با نور آبی به کلی روشن شد. او به دستیارش گفت تا با بیشترین ظرفیت برج را برقرار کند.
در تلاش برای ایجاد اختراعاتی که بتوان از آن برای ثبت اختراع استفاده و به بازار عرضه کند، تسلا طیف وسیعی از آزمایشها را با نوسانگرهای مکانیکی / ژنراتورها، لامپهای تخلیه الکتریکی انجام داد. حتی تسلا تصویربرداری اولیه با اشعه ایکس را انجام داد. او همچنین یک قایق با کنترل از راه دور ساخت که در زمان نمایش مردم اقدام او را ارتباط با شیطان و جادو میدانستند و سران نظامی با توجه به به توضیح نیکلا تسلی مبنی بر اهمیت ارتباطات رادیویی در میدان نبرد هیچ گونه اهمیتی به دستاورد او ندادند و او را نادیده گرفتند. تسلا به عنوان یک مخترع مشهور شد و دستاوردهایش را در آزمایشگاه خود به افراد مشهور و مراجع ثروتمند نشان داد و ایدهها و اختراعات او نقل محافل شد. در طول دهه ۱۸۹۰، تسلا ایدههای خود را برای روشنایی بیسیم و توزیع برق بیسیم در سراسر جهان، طی آزمایشهای ولتاژ و فرکانس بالا در نیویورک و کلرادو اسپرینگز دنبال کرد. در سال ۱۸۹۳، دربارهٔ احتمال ارتباط بیسیم با دستگاههای خود اظهاراتی را بیان کرد. تسلا سعی کرد تا این ایدهها را در پروژه ناتمام خود به نام برج واردن کلیف، برای ارتباط بیسیم بینقارهای و فرستنده برق به کار گیرد، اما قبل از این که بتواند آن را تکمیل کند، به علت ته کشیدن بودجه پروژه را رها کرد. پس از پروژه برج واردنکلیف، تسلا در دهههای ۱۹۱۰ و ۱۹۲۰ مجموعهای از اختراعات مختلف را با موفقیت آزمایش کرد. تسلا پس از این که بیشتر ثروت خود برای تحقیقات، آزمایشها و اختراعاتش صرف کرد، در فقر و انزوا در هتلهای ارزانقیمت نیویورک زندگی میکرد و قادر به پرداختن صورت حسابهای خود نبود. نیکولا تسلا در ژانویه سال ۱۹۴۳ در نیویورک درگذشت و با مرگش کارهای او به مرور به دست فراموشی سپرده شد. پس از مرگ تسلا نه تنها نام او بلکه اختراعات، طرحها و ایدههای او رو به فراموشی بود تا این که در سال ۱۹۶۰ در کنفرانس عمومی اوزان و مقیاسها به پاس خدماتش، یکای چگالی شار مغناطیسی در سیستم SI، به نام تسلا نامگذاری شد. شواهد نشان میدهد تسلا مخترع حقیقی رادیو میباشد. برخی نیز وی را «مخترع قرن بیستم» شمردهاند. در اوج جنگ جهانی دوم، در سال ۱۹۴۳ او در هتلی در نیویورک درگذشت و دستنوشتههایش به طرز مشکوکی ناپدید شدند. بنابراین جزئیات فنی آن چه که تسلا رویای عملی کردنش را داشت، به همراه خودش دفن شد.
ساخت مداری که از گرافین انرژی نامحدود و پاک تولید میکند
گروهی از فیزیکدانان دانشگاه «آرکانزا» موفق به ساخت مداری مبتنی بر گرافین شدهاند که به شکل نامحدود انرژی پاک تولید میکند. این سیستم جدید حرکت گرمایی گرافین را جذب کرده و آن را به جریان الکتریکی تبدیل میکند. یک مدار جذب کننده انرژی مبتنی بر گرافین را میتوان در یک تراشه بکار گرفت و برق کم ولتاژ، نامحدود و پاک را برای سنسورها و دستگاههای کوچک تأمین کرد.
این تحقیق جنجالهایی در جامعه فیزیک به پا کرده است چرا که علیه نظریههای «ریچارد فاینمن»، فیزیکدان معروف قرن بیستم میلادی است که معتقد بود حرکت گرمایی اتمها موسوم به «حرکت براونی» قابل بهرهبرداری نیست.
گرافین در دمای اتاق جریان متناوب (AC) تولید میکند. محققان برای اثبات این ادعا مداری شامل دو دیود (به جای یک دیود) ساختند و جریان متناوب را به مستقیم (DC) تبدیل کردند.
دیودها خلاف یکدیگر قرار گرفتند تا جریان بتواند در دو طرف حرکت کند. ماحصل این آزمایش ایجاد جریان مستقیم است که با مقاومت بار در تماس بوده و میزان برق خروجی را افزایش میدهد. این دانشمندان همچنین پی بردند رفتار خاموش-روشن و سوییچ مانند دیودها در واقع خروجی برق را برخلاف آن چه تصور میشد به جای کاهش، افزایش میدهد. نرخ تغییر در مقاومت که توسط دیودها فراهم میشود فاکتور اضافهای به برق اضافه میکند. محققان برای اثبات افزایش برق، از حوزه نوظهوری به نام ترمودینامیک تصادفی و نظریه نایکوئیستکمک گرفتند. محققان در قدم بعدی به دنبال یافتن روشی برای ذخیره جریان مستقیم در خازن هستند.
ماشینهای بی نهایت
صحیح یا غلط بودن این ادعا که میتوان ماشینهایی ساخت که تا بی نهایت بدون نیاز به انرژی کار کنند نیاز به آزمایش دارد. بسیاری از فیزیک دانان تاکید زیادی دارند که چنین ماشینهایی از نظر تئوری نمیتوانند وجود داشته باشند و همچنین این باور در ناخودآگاه افراد پیگیر و علاقمند به وجود آمده است که دستیابی به انرژی هرگز نمیتواند آسان باشد و البته به نظر میرسد در زمینه سمت و سو دادن باور عموم به دستیابی سخت به انرژی نیز شرکتهای بزرگ و مطرح از هیچ گونه تلاشی غافل نمیشوند؛ همان طور که اگر سرچ سادهای در موتورهای جستجوگر انجام دهیم عموما با مطالبی مواجه میشویم که این قبیل ماشین آلات بسیار ساده انگارانه و سطحی هستند و اغلب آنها با حقه و کلک همراه هستند و تقریبا تمام آنها به سخره گرفته میشوند و یا افرادی عموما موفق و فیزیکدان درباره غیر ممکن بودن آن نظر میدهند؛ هر چه که هست نباید این تئوری را نادیده بگیریم که این موضوع اهمیت پیدا کرده است که به این شکل حساسیت و تبلیغات روی آن وجود دارد. اگر هم به هر شکلی دسترسی به انرژی نامحدود و ارزان ممکن باشد؛ احتمالا ضرری بزرگتر از سود داشته باشد و همین موضوع میتواند دنیا را به جای بدی تبدیل کند و به نوعی یک کد تقلب در حیات و زندگی باشد و مصلحت جهانی در تلاش و کوشش سخت برای دستیابی به انرژی آثار و نتایج بهتری داشته باشد و ما متوجه این موضوع نباشیم و مصلحت اندیشان این تصمیم را گرفته باشند.
تمام ماشینها برای ادامه روند فعالیت خود نیازمند دریافت انرژی هستند. این انرژی میتواند از یک منبع سوختی و یا یک منبع فیزیکی مانند ضربه یا فشار تامین شود. البته ماشینهایی نیز وجود دارند که ظاهرا برای ادامه فعالیتهای خود نیازی به انرژی ندارند و با راهاندازی اولیه تا بی نهایت کار میکنند.
در فیزیک حرکت دائمی بدون کمک منبع انرژی بیرونی ممکن نیست، در واقع وجود اصطکاک باعث میشود که رفته رفته حرکت شتاب نزولی پیدا کند و در نهایت متوقف شود.
ماشینهایی که به صورت بی نهایت کار میکنند نیز برای حرکت نیاز به انرژی دارند و از این قانون فیزیک مستثنی نیستند، اما تفاوتی که دارند این است که انرژی خود را از منابع طبیعی مختلف نظیر جاذبه و یا منابعی مانند آهنربا که در ساخت ماشینهای بینهایت به کار میرود، دریافت میکنند.
در طبیعت نیز چنین ماشینهایی وجود دارند، به عنوان مثال کره زمین دارای چرخش دائمی به صورت وضعی و انتقالی است، اما از هیچ منبع انرژی (به ظاهر) استفاده نمیکند. البته این حرکت از منابع زیادی نظیر توفانهای خورشیدی، مقاومتهای میانستارهای، جاذبه، پرتوهای حرارتی یا الکترومغناطیسی و … استفاده میکند.
ماشینهای بی نهایت نیز به همین صورت کار میکنند که مهمترین منبع انرژی آنها جاذبه است.
با توجه به موارد فوق و ویدیوهایی که در این زمینه تولید شدهاند، وجود چنین ماشینهایی خیلی بعید به نظر نمیرسد و میتوان گفت ممکن است. اما باید توجه داشت کلمه بی نهایت در این ماشینها نمیتواند به معنای زمان بی نهایت باشد و ممکن است تحت شرایطی متوقف شوند.
عدهای بر این باور هستند که در صورت وجود ماشینهای بی نهایت میتوان مشکل انرژی در جهان را برطرف کرد. لازم به ذکر است تولید انرژی از یک ماشین نیازمند ایجاد اصطکاک در آن است و سازوکار ماشینهای بی نهایت عمدتا نمایشی است و باید اصطکاک در آنها به حداقل میزان ممکن برسد.
برای آشنایی با برخی از ماشینهای بی نهایت ساخته شده ویدیو زیر را ببینید.
سوخت هیدروژن
خودروهای مدعی استفاده از آب به عنوان سوخت
گفته شده است چارلز اچ گرت خودرویی با سوخت آب را «برای چند دقیقه» به نمایش در آورده است که این موضوع در ۸ سپتامبر سال ۱۹۳۵ در اخبار صبح دالاس اطلاع رسانی شده است. روش مورد استفاده الکترولیز آب به اکسیژن و هیدروژن بوده و گرت گواهی ثبت اختراعی را در همان سال ثبت نمود. این ثبت اختراع شامل نقشهای است که نشان میدهد یک کاربراتور شبیه به کاربراتورهای عادی اما با صفحات الکترولیز در بخش پایینی خود کار میکند. گواهی ثبت اختراع گرت موفق به ارائه راهی برای شناسایی یک منبع جدید انرژی نمیشود.
در سال ۱۹۸۰ استنلی مایر ادعا کرد که او توانایی استخراج انرژی از آب شدهاستاگرچه برای توضیح این پدیده دچار تناقضگویی شد. دادگاهی در اوهایو در سال ۱۹۹۶ او را به جرم تقلب و کلاهبرداری گناهکار تشخیص داد.
دنیس کلاین
در سال ۲۰۰۲ شرکت فناوری هیدروژن کاربردی اختراعی به نام “Aquygen” را ثبت کرد. این شرکت ادعا کرد که توانایی دارد تا یک وسیله نقلیه را تنها با سوخت آبی به حرکت درآورد. بنیانگذار شرکت، دنیس کلاین ادعا کرد که در حال انجام مذاکرات با تولیدکنندههای بزرگ خودرو است و دولت آمریکا قصد تولید خودروی هامر را با استفاده از تکنولوژی وی دارد. این شرکت دیگر ادعای تأمین سوخت خودرو به وسیلهٔ آب را ندارد و میگوید تنها توانایی افزایش بهرهوری سوختهای هیدروژنی را دارد.
انرژی جهانی ژنزیس (GWE)
همچنین در سال ۲۰۰۲ شرکت انرژی جهانی ژنزیس اعلام کرد که دستگاهی را آماده ورود به بازار کردهاست که قادر به استخراج انرژی از آب با جدا کردن و ترکیب مجدد هیدروژن و اکسیژن میباشد. در سال ۲۰۰۳ این شرکت اعلام کرد که این فناوری را برای به حرکت درآوردن خودرو ارتقا دادهاست. این شرکت بیش از ۲٬۵ میلیون دلار از سرمایهگذاران دریافت نمود اما هیچگاه دستگاهی را به بازار ارائه نکرد. در سال ۲۰۰۶ پاتریک کلی بنیانگذار شرکت انرژی جهانی ژنزیس در نیوجرسی به پنج سال زندان به دلیل سرقت و کلاهبرداری و بازپرداخت به خسارت دیدگان شد.
علاءالدین جاسمی زرگانی
در سال ۲۰۱۶ فردی در ایران به نام علاءالدین جاسمی زرگانی مدعی ساخت خودرویی شد که تنها از آب به عنوان منبع تأمین انرژی استفاده میکند. شهرام آزادی عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی طی مصاحبهای با خبرگزاری ایسنا ادعای علاءالدین جاسمی را نوعی عوام فریبی برای مقاصد خاص خواند.
ایشان حاضر شدند در جمعی از برترین اساتید دانشگاهی از ادعای خود دفاع کنند و حتی در سال 1395 در برنامه آقای رضا رشیدپور حاضر شدند تا در تلویزیون عمومی ادعای خود را ثابت کنند که آقای رشید پور در برنامه بیهوش شدند و امکان ادامه برنامه وجود نداشت.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)