عصر عینکهای هوشمند
با توجه به تحولات اخیر دنیای تکنولوژی و عرضهی پرسروصدای ویژن پرو، به نظر میرسد سال ۲۰۲۴ بیش از آنکه مختصِ بازار گوشی موبایل باشد، خود را برای رقابت داغ و تنگاتنگ هدستهای واقعیت مجازی و عینکهای مجهز به هوش مصنوعی آماده میکند.
هدست واقعیت مجازی اپل ویژن پرو
مهرماه ۱۴۰۲، شرکت متا با همکاری نزدیک با ریبن، اولین عینک هوشمند خود را با قیمت ۳۰۰ دلار به بازار عرضه کرد. ممکن است شما نیز با نگاه به قیمت عینک هوشمند متا-ریبن با خودتان فکر کنید که چندان هم پیشرفته نیست؛ اما جالب است بدانید عینک متا-ریبن به قابلیت ضبط صدا و تصویر باکیفیت مجهز شده و یک دستیار هوش مصنوعی و پشتیبانی از فرامین چندوجهی (شامل فرامین صوتی و تصویری) را در خود جای داده است. عینک متا-ریبن در ابتدا فروش ناامیدکنندهای را تجربه کرد، اما در دسامبر ۲۰۲۳، تقاضای خرید این عینک به اوج خود رسید و نام این محصول در تمام رسانههای خبری تکنولوژی و بهویژه شبکههای اجتماعی نظیر تیکتاک به چشم میخورد. متا در این بازهی زمانی از قابلیت «فرامین چندوجهی» عینک پیشرفتهاش پردهبرداری کرد و به همین دلیل، بسیاری از خبرنگاران و کاربران فضای مجازی در حال صحبت پیرامون قابلیتهای جذاب عینک متا-ریبن بودند.
عینک متا-ریبن
دلیل محبوبیت انفجاری عینک هوشمند متا چه بود؟
رونمایی از هوش مصنوعی چندوجهی در عینک
رویکرد مثبت خبرنگاران در مورد عینک
انتشار ویدیوهای جذاب از عینک در تیکتاک
با رشد سریع بازار گجتهای پوشیدنی و هدستهای واقعیت مجازی، کمپانیهای بزرگ مانند گوگل، مایکروسافت و متا، سرمایهگذاری هنگفتی در بخش تحقیق و توسعهی این نوع محصولات انجام دادهاند. به نظر میرسد با ادغام هوش مصنوعی و عینکهای هوشمند، سبک زندگی ما انسانها تغییرات اساسی را تجربه خواهد کرد.
عینکهای مجهز به هوش مصنوعی با ارائهی اطلاعات زنده و لحظهای نسبت به محیط پیرامون و ایجاد تعامل بین محیط فیزیکی و دیجیتالی، درهای جدیدی را رو به این دنیای هیجانانگیز گشودهاند. در این بین، شرکت گوگل با عرضهی (نهچندان موفقیتآمیز) Google Glass، شرکت مایکروسافت با عرضهی Microsoft HoloLens و شرکت اپل با عرضهی Vision Pro تمام تلاش خود برای نمایش نمایی از دنیای آیندهی انسانها را به کار گرفتند.
بازار گجتهای پوشیدنی هنوز در آغاز راه است و مسیر زیادی برای رشد، شکوفایی و بلوغ در پیش دارد. به همین دلیل، اغلب گجتهای پوشیدنی موجود در بازار با مشکلات و محدودیتهای خاص خود دستوپنجه نرم میکنند.
مشکل اصلی این گجتها این است که کاربران حاضر به استفادهی طولانیمدت از آنها نیستند. این محصولات هنوز طراحی چندان مناسبی ندارند و استفاده از آنها به اندازهی کافی راحت و آسان نیست. برای مثال، ارتباط با هوش مصنوعی از طریق هدفونهای بیسیم خیلی راحت است، اما مشکل اینجا است که هیچکس تمام روز هدفون را روی گوش نمیگذارد. به عنوان مثالی دیگر، توسعهی نرمافزاری مخصوص ساعتهای هوشمند برای تعامل با هوش مصنوعی کار سختی نیست، اما هنوز مشکل اول، یعنی نامناسب بودن برای استفادهی طولانیمدت، هنوز پابرجا است.
عینکهای متا-ریبن ثابت کردند که یک گجت هوشمند با بهرهمندی از دوربینهای باکیفیت، میکروفون، قطعات الکترونیکی، باتری، چراغی کوچک جهت روشنشدن هنگام فیلمبرداری و کلی امکانات دیگر، هنوز هم میتواند از لحاظ ظاهری زیبا و بینقص باشد. این گجتها میتوانند مانند سایر زیورآلات و لوازم جانبی که بهطور روزانه با خود حمل میکنیم، مورد استفاده قرار گیرند.
با توجه به آنکه عینکهای متا-ریبن در دو نوع طبی و معمولی عرضه میشوند، افراد عینکی هم میتوانند از این محصول استفاده کنند. عینکیها خوششانسترین مصرفکنندگان عینکهای هوشمند خواهند بود؛ آنها در حالت عادی هم باید عینک بزنند، اما حالا میتوانند به عینکی مجهز به هوش مصنوعی و دنیای وسیعی از امکانات نرمافزاری پیشرفته دسترسی داشته باشند.
در حال حاضر، متا و آمازون با طراحی و عرضهی متا-ریبن و آمازون اِکو رسماً وارد بازار عینکهای هوشمند شدهاند. این رقابت تنگاتنگ تا یک یا نهایتا دو سال دیگر با ورود شرکتهای بزرگ دیگری نظیر گوگل، مایکروسافت، اوپناِیآی و شاید حتی اپل، به رقابتی نفسگیر تبدیل خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)